1249904.jpg

Chipa eli näkönsä mukaan suomennettuna "juustopallerot" ovat peräisin koillis-Argentiinasta ja Paraguaysta. Siellä niitä syödään milloin ja missä vain, mutta ehkä parhaiten ne menevät kaupaksi iltapäivällä 'maten' eli eräänlaisen teen kanssa. Minullekin ne ovat yhtä herkkua, vaikka Buenos Airesissa niitä tulee harvemmin syötyä. Lupauksistaan huolimatta tuon alueen ystäväni eivät ole minulle vielä reseptiä lähettäneet ja kun chipa-himo iski, täytyi minun tyytyä nettireseptiin. Lopputulos oli ok, mutta tietysti olen syönyt parempia Goyan kotikeittiöissä...

Chipa n.30 kpl

  • 500 g maniokkitärkkelystä
  • 1 muna
  • 100 g voita
  • n.150 g fontina-juustoa
  • n.150 g muuta juustoa (punaisella kuorella)
  • maitoa

Noita juustomerkkejä on vähän vaikea sanoa, mutta kaksi ihan tavallista juustoa käy.

Sekoita maniokkitärkkelykseen joukkoon pehmennyt rasva. Lisää raastetut juustot, muna ja maitoa, kunnes seoksesta muodostuu taikinamaista.

Ota taikinasta pieni pala, muovaile sitä kämmenessä kuten muovailuvahaa ja pyöritä siitä pieni pallero, ehkä noin pingispallon kokoinen.

Paista pallerot uunissa kullanruskeiksi.