Piirakat on siita niin kivoja, etta taytteeksi voi laittaa melkein mita vain ja lopputulos on silti aina hyva.

Pari paivaa sitten tein tallaisen sekalaisen piirakan, joka osoittautui todella maukkaaksi.

1655469.jpg

  • 1 valmis piirakkataikina
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • muutama herkkusieni
  • puolikas punainen paprika
  • pari siivua kinkkua
  • kapriksia
  • 3 munaa
  • n.2 dl kermaa (kaytin 0%)
  • muutama pieni mozzarellapallo
  • suolaa
  • mustapippuria
  • muskottipahkinaa
  • yrtteja

Puolita sipuli ja leikkaa se viipaleiksi. Viipaloi myos sienet, kuutioi paprika ja murskaa valkosipulin kynsi. Kuullota sipulit, paprika ja herkkusienet oljyssa ja ripottele paalle hieman suolaa, jotta sienien liika vesi haihtuu pois. Laitoin myos muskottipahkinaa, kuivattua basilikaa ja timjamia. Levita taikina piirakkavuokaan ja kaada paalle sipuli-sieni-paprikaseos. Asettele paalle viipaloidut kinkkusiivut ja kapriksia. Toisessa kulhossa riko munat, sekoita niiden rakenne rikki ja kaada joukkoon kerma, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada vuokaan. Asettele paalle viela puolitettuja mozzarellapalloja ja kypsenna piirakka uunissa kunnes pohja on rapea ja pinta on saanut hieman varia. (Itse kaansin piirakkataikinan reunat viela taytteen paalle ennen uuniin laittoa)