Aitini tekee makaroonilaatikon aina tomaattisen jauhelihakastikkeen kanssa, joten minakin teen sen niin. Omasta mielestani laatikosta tulee nain mehukkaampi.

1711585.jpg

Tahan laatikkoon kaytin:

  • n.400 g makarooneja
  • 1 iso sipuli
  • oliivioljya
  • n.500 g jauhelihaa
  • suolaa, mustapippuria, timjamia, oreganoa, basilikaa, persiljaa, paprikamaustetta, kuminaa, yms
  • 1 valmis tomaattikastikepurkki/pussi (itse kaytin Knorrin valmista "Cazadora"-kastiketta, jossa lisana taitaa olla ainakin sienia ja purjoa)
  • tilkka kermaa
  • 150 g juustoraastetta

Munamaito

  • n.0,5 l rasvatonta maitoa
  • 4 munaa
  • suolaa, mustapippuria, muskottipahkinaa

Keita makaroonit. Kuutioi sipuli ja kuullota se oliivioljyssa. Lisaa jauheliha, kypsenna hetki. Mausta. Lisaa tomaattikastike ja tilkka kermaa. Sekoita munamaidon ainekset. Voitele vuoka (itse kaytan aina sprayta, jossa ei ole kaloreita) ja laita sen pohjalle kerros makarooneja. Laita paalle jauhelihakastike ja hieman juustoraastetta. Tayta makarooneilla, levita paalle munamaitoseos ja ripottele paalle loput juustoraasteesta. Paista uunissa kunnes pinta on saanut varia.

Taman ruoan tein huomiseksi, silla makaroonilaatikkohan on parasta vasta seuraavana paivana. Huomenna on tiedossa siis suomalainen ilta... Tein aikaisemmin jo karjalanpiirakoitakin.