Illanistujaisiin tehdyt crepit saivat tällä kertaa jauheliha- ja kinkku/ricottatäytteet. Päälle vielä hieman valkokastiketta ja tarjoiluastia jäi illan päättyessä tyhjäksi.

Mehevä jauhelihakastike

1219432.jpg

Tätä jauhelihakastiketta käytän niin pastakastikkeena kuin erilaisina täytteinäkin. Perinteinen lihamakaroonilaatikko saattaa joskus jäädä kuivaksi, mutta tällä kastikkeella niin ei käy! Kuvassa näkyvään annokseen käytin:

  • n.500 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • suolaa, mustapippuria, oreganoa, basilikaa, kuminaa, paprikamaustetta yms mieleisiä mausteita
  • 1 pkt valmista pastakastiketta (tässä käytin kastiketta, jossa on lisäksi ainakin sieniä ja purjoa, jotka tuovat kivan lisän)
  • esim. tuoretta basilikaa
  1. Kuutioi sipuli ja kuullota sitä hetki pannulla.
  2. Lisää jauheliha.
  3. Mausta.
  4. Lisää pastakastike ja anna hautua hetki.
  5. Lisää tuore basilika.

Joskus laitan kastikkeeseen myös hieman punaviiniä tai kermaa.

Kinkku/ricottatäyte

  • 500 g ricotta-juustoa
  • 100 g kinkkusuikaleita
  • pippuria, muskottipähkinää, Knorrin valmista maustesekoitusta oliivi-basilika (Suomessa samantapaisia tuotteita taitaa tarjota Santa Maria?)

Ja sitten itse creppiresepti.. (n.18-20 creppiä pienehköllä pannulla)

  • 6 munaa
  • 1 l maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 4 rkl voisulaa

Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan levätä jääkaapissa ainakin 2 h.

Paista crepit, lisää jäähtyneet täytteet, aseta ne uunivuokaan ja lisää päälle vielä haluamasi kastike (esim. valko- tai tomaattikastike). Lämmitä crepit uunissa noin 20 minuutin ajan uunista riippuen.

1219443.jpg