1445367.jpg

Milanesat ovat argentiinalaisten versio wienerleikkeista. Ne kuuluvat joka perheen ruokalistaan, silla niista pitavat kaikki ja ne ovat hyvaa "arkiruokaa". Milanesojen tulee olla kuivia ja krokantteja paalta, mutta kosteita ja tuoreita sisalta.

Tarvitset:

  • naudan- tai kananlihaa ohuina siivuina
  • munia
  • korppujauhoja
  • mausteita: suola, mustapippuri, yrtit, valkosipuli..

Kayta lihasiivut maustetussa munaseoksessa ja korppujauhoissa ja friteeraa tai kaloreiden pelossa paista uunissa kypsiksi. Tarjoa esim. salaatin tai perunamuussin kanssa. Tosin Argentiinassa suosituin lisuke ovat ranskalaiset perunat. Seuraavana paivana ylijaaneet milanesat sopivat hyvin patongin tai muun leivan valiin esim. evaaksi.

Milanesoja voit myos tehda soijasta, mozzarellasta, kurpitsasta.. vaihtoehtoja loytyy.

Kokeile myos a la napolitana eli laita milanesan paalle viela tomaattikastiketta, kinkkua, paljon juustoa ja gratinoi uunissa. Nam! Taalla jokaisella kokilla on oma versionsa, joskus paalle laitetaan viela paistettu muna tms.

Talla kertaa tarjosin milanesat "painettujen" perunoiden ja salaatin kanssa.

"Painetut" perunat: Keita perunat kypsiksi ja paina ne hieman kasaan. Aseta painetut perunat uunivuokaan, lorauta paalle hieman oliivioljya ja mausta.

Lisaksi tein hyvan Cesar-kastikkeen makuisen kastikkeen:

  • 1 rkl kevytmajoneesia
  • noin 3 rkl maustamatonta tuorejuustoa
  • Worcestershire-kastiketta oman mielen mukaan
  • mustapippuria tai/ja muita mausteita

Sekoita ainekset keskenaan ja tarjoa esim. salaatin tai perunoiden kanssa.