1248070.jpg

  • 2 valmista "ympyrää" piirakkataikinaa (laiskuus iski, mikä tahansa taikina tottakai käy)
  • 1 pkt pakastepinaattia (400 g)
  • 1 sipuli (itse käytin pienen punasipulin+2 salottisipulia)
  • n.150 g kinkkua
  • juustoraastetta
  • suolaa, pippuria yms mausteita
  • 3 munaa
  • 1 muna kannen voiteluun

Sulata ja valuta pinaatti hyvin. Kuutioi sipuli ja kuullota se paistinpannulla. Lisää pinaatti ja mausta. Laita piirakkavuoan pohjalle 1 piirakkataikina, jätä taikinaa reunojen yli. Lisää sipulipinaattiseos, suikaloitu kinkku, juustoraastetta ja rikotut munat. -> Kannattaa tehdä munamaitoseos, tai mitä yleensä käytätkin piirakkojen kanssa, omasta jääkaapista maito puuttui..

Levitä täytteen päälle vielä toinen annos piirakkataikinaa kanneksi, yhdistä reunat ja "letitä". Voitele kansi vielä munalla ja paista piirakka uunissa kullanruskeaksi.

1248060.jpg

Otin kuvan liian hätäisesti, olisi pitänyt antaa piirakan jähmettyä hieman..