Buenos Airesista en ole ainakaan vielä löytänyt halloumia, mutta koska olen nähnyt siitä niin paljon erilaisia ohjeita netissä, otin Suomen reissuni ruokatavoitteeksi maistaa tuota kyseistä juustoa. Ostin Stockalta Tavernan halloumia, muita paketteja siellä ei ainakaan sinä päivänä ollut tarjolla.

Kokkasin halloumin ihan "perus"ohjeen mukaan eli paistoin vain pannulla hetken, kunnes pinta oli saanut väriä. Tosin aluksi huuhtelin juustoa hetken juoksevan veden alla, olin lukenut sen olevan aika suolaista. Ja näin se kyllä oli! Muuten halloumi oli kyllä mieleen, koostumukseltaan sellainen kotijuuston tapainen. Nautimme tuota halloumia vihreän salaatin, sitruunarisoton ja Stockan valmiin grillikanan seurana. Nam nam! Täytyy ruveta metsästämään halloumia myös Argentiinasta. Vaikka kyllä sieltä muitakin grillijuustoja löytyy.

1782143.jpg