Tatakin pataa on kehuttu ja paljon, eika turhaan! Itse ihastuin tahan reseptiin heti, tosin maku vain parani seuraavana paivana.

1597348.jpg

Tarvitset:

  • 3 munakoisoa
  • oliivioljya
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 valkosipuli ohuina viipaleina
  • 1 rkl oreganoa
  • 2 tlk (à 400 g) sailottyja luumutomaatteja (tai 1 kg tuoreita)
  • suolaa ja mustapippuria
  • tilkka viinietikkaa
  • 1 prk tomaattipyretta
  • 1 kourallinen basilikaa
  • 1 kourallinen parmesaniraastetta
  • 2 kourallista kuivattuja leivanmuruja

Poista munankoisoista kannet ja leikkaa multo noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Paista todella kuumalla pannulla oliivioljyssa sipuli, valkosipuli ja oregano. Lisaa sekaan tomaatit. Hauduta miedolla lammolla noin 15 min. Silla aikaa grillaa tai paista pienessa maarassa oljya munakoisoviipaleet, kunnes saavat hieman varia. Kun tomaattikastike on kiehunut kokoon, mausta se suolalla ja pippurilla, viinietikalla, tomaattipyreella ja basilikalla. Levita uunivuoan pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta, ripottele paalle parmesania ja munakoisoviipaleita. Toista tarvittava maara. Paalimmaiseksi jata kerros kastiketta ja parmesania. Sekoita leivanmurut pieneen maaraan oraganolla maustettuun oliivioljyyn ja ripottele parmesanin paalle. Paista 200ºC n.30 min. NAM!

Lisakkeena tarjosin possun sisafiletta kermaisessa sinappikastikkeessa (kahdelle). Suikaloin lihat ja ruskistin pannulla. Maustoin suolalla, inkivaarijauheella, muskottipahkinalla ja valkopippurilla. Lisasin viela lusikallisen karkeaa Dijon-sinappia, kapriksia ja ruokakermaa.

1597347.jpg

Kuvassa annos ei nayta kovin houkuttelevalta, mutta maku oli hyva :).