Argentiinassa gnoccheja (ñoquis) syödään perinteen mukaan joka kuun 29.pvä. Tämä perinne on lähtöisin jo keskiajalta ja päätyi Argentiinaan italialaisten maahanmuuttajien mukana. Nämä gnocchit tein erään ruokaohjelman ohjeen mukaan. Maku oli hyvä, mutta gnocchit hieman lössähtivät, koska olivat vedessä hieman liian pitkään. Valmiit gnocchithan nousevat pintaan ollessaan valmiit, mutta näitä ei vain näkynyt...

1285049.jpg

Tämä ohje riittää neljälle.

Gnocchit:

  • 1 kg ricottajuustoa
  • 300 g vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • n. 150 g vehnäjauhoja extraksi

Murenna ricotta kulhossa ja mausta. Lisää vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja muodosta taikina. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 30 min.

Täyte:

  • 100 g provolone-juustoa
  • 100 g fontina-juustoa
  • 1 nippu rucolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Pilko juustot pieniksi kuutioiksi ja hienonna rucolan ja oliiviöljyn kanssa sauvasekoittimella. (vaatii kärsivällisyyttä, jotta juusto murenee kunnolla)

Kun taikina on levännyt, ota siitä pieniä eriä ja muodosta niistä pitkuloita (tässä vaiheessa tarvitset lisää jauhoja jotta taikina ei tartu kiinni). Leikkaa pitkuloista noin 2 cm levyisiä gnoccheja. Paina jokainen gnocchi lättänäksi ja laita taikinalle lusikallinen täytettä. Muodosta niistä jälleen gnoccheja. Keitä hieman suolatussa vedessä, kunnes gnocchit nousevat pintaan.

1285040.jpg

Kastike:

  • oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 tomaattia
  • ½ nippu rucolaa
  • parmesaanijuustoa

Kuutioi tomaatit ja poista niistä siemenet. Kuumenna öljy valkosipulikynnen kanssa, mutta poista kynsi ennen kuin lisäät tomaatit (halutessasi voit jättää valkosipulin kastikkeen sekaan). Kuumenna tomaatteja hetki ja lisää rucola sekä aivan loppuvaiheessa parmesaaniraaste. Kun gnocchit ovat valmiit, lisää ne kastikkeen sekaan.