Tanaan kokeilin toista kertaa lemon curdin tekoa, enka vielakaan taysin onnistunut. Ensimmaisella kerralla maku ja koostumus oli hyva, mutta sokerihiukkaset eivat oikein sulaneet, joten mossoa oli epamiellyttava syoda.. Tanaan tuli muuten hyva, mutta kovin nestemainen. Ideana oli tehda pienia bebe-leivoksia lemon curd taytteella, mutta loppujenlopuksi taytteeseen tungin myos mascarponea. Bebeista tuli vahan liian paksuja (tein ne muffinsivuoassa), mutta idea oli hyva! Ensi kerralla ohuempi massa ja kiinteampi tayte. Menivat namakin kylla vierailijoiden suuhun..

Jos jollain on hyva lemon curdin ohje, joka ei varmasti mene pieleen, ottaisin sen mielellani vastaan! Joissain resepteissa kaytetaan vain keltuaista, joissain koko muna... en tieda mika olisi paras.

1661052.jpg

Lemon curdiin kaytin:

  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 sitruunan mehu
  • 75 g voita

Ja bebe-leivoksiin:

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4,5 dl vehnajauhoja
  • 1 muna