Vihdoin ja viimein olen Suomessa! Tai no pari paivaa olen jo ollut.. Lentomatka meni ihan kivasti ensin Air Francella Pariisiin ja sielta Finnairilta Helsinkiin. Air Francesta olen aina tykannyt, ruoka on hyvaa (talla kertaa soin kanaa bataattimuussilla ja kurpitsalla) ja muutenkin on toiminta pelannut ainakin tuolla reitilla. Finnairiin olin talla kertaa vahan pettynyt. Ruokana oli kananuggetteja, ja kuiva ruisleipa...

Ihanaa olla vanhempien luona ja kokkailla heidan keittiossaan. Se kun on paljon isompi kuin omani ja erilaisia tarvikkeita ja aineksia loytyy enemman. Eilen teimme hyvaa kanapastaa (jonka ohjeen annan myohemmin), tanaan haimme Hakaniemen hallista tuoretta tonnikalaa ja teimme ihania tonnikalavartaita. Suosittelen! Ohje on Stockmannin pienesta reseptilehdesta.

1753368.jpg

Ohje neljalle:

  • 500 g tuoretta tonnikalafileeta
  • 4 kpl varrastikkuja (me teimme kuusi kpl, enka ole ihan varma kuinka paljon meilla oli tonnikalaa, 15 euron edesta mutta kilohintaa en muista)
  • Marinadi:
  • 1 dl kylmapuristettua rypsioljya
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl raastettua, tuoretta inkivaaria
  • 2 tl wasabi-tahnaa (emme laittaneet)
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 2 murskattua valkosipulinkyntta (laitoimme yhden)
  • 1 rkl valkoista balsamicoa tai valkoviinia
  • 2 rkl silputtua basilikaa (jatimme pois)

Sekoita marinadin ainekset ja leikkaa kala isohkoiksi kuutioiksi, n.2 cm paloiksi. Anna marinoitua vahintaan pari tuntia. Pujota kala varrastikkuihin. (Muista liottaa tikkuja hetki vedessa ennen kayttoa) Pariloi varrastikut paistinpannulla molemmin puolin noin 3 min. Vahenna lampotilaa, kun kala on saanut varia. Tarkista kypsyys haarukalla. Tonnikalan voi jattaa roosanvariseksi.

Oli tosi hyvia! Itse tarjosin nuo vartaat peruna-fetasalaatin (olen himoinnut suomalaista "fetaa" jo pitkaan) ja tavallisen vihrean salaatin kanssa. Ruokajuomana nautimme hyvaa argentiinalaista Graffigna-valkoviinia (Chardonnay, Alkossa 7,88 € netin mukaan). Enpa Argentiinan viineista paase taallakaan eroon, hehe.