Tata sitruunarisottoa on kehuttu monissa blogeissa, joten pakkohan sita oli kokeilla!

 

1597346.jpg

Sitruunarisotto

  • 2 salottisipulia
  • 60 g voita (en laittanut niin paljon)
  • 1 rkl oliivioljya
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 l kasvislienta
  • 1 sitruunan raastettu kuori + mehu
  • 1 rkl kuivattua rosmariinia
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl parmesaania
  • 4 rkl kermaa
  • merisuolaa
  • valkopippuria

Kuumenna oljy ja puolet voista, freesaa sipulisilppu. Lisaa riisit ja sekoita hyvin. Vahitellen kaada sekaan kiehuvaa kasvislienta kunnes riisi on kypsynyt pehmeaksi. Mausta sitruunankuoriraasteella ja rosmariinilla. Ota kattila pois liedelta. Sekoita joukkoon munankeltuainen, sitruunan mehu, juusto, kerma ja pippuri. Lisaa viela loppu voi ja tarkista suola. Ripottele paalle viela hieman parmesaania.

Tuosta maarasta tuli noin 4 annosta.

Itse tykkasin kyseisesta reseptista paljonkin, sitruuna toi kivan kirpeyden. Sopii hyvin lisukkeeksi, vaikka itse soin sita tuollaisenaan. Valitettavasti rosmariini ei oikein ollut poikaystavan makuun, joten ensi kerralla taytynee jattaa se pois...