Paasipa silikonivuokani taas pitkasta aikaa kayttoon! Tein nimittain ensimmaiset muffinssini. Nama olivat tosi hyvia, mutta todella tuhteja. Onneksi vein ne kylaan, joten eivat kaikki menneet omaan napaan.. Taytin muffinssit vadelmamarmeladilla ja dulce de lechella, mutta muitakin vaihtoehtoja loytyy.

1671897.jpg

N.12 kpl kaytin:

  • 1 levy (100 g) puolitummaa suklaata
  • n.130 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 munaa
  • n.3 dl vehnajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 1/2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 1/2 dl kermaa
  • vadelmamarmeladia
  • dulce de lechea*

Leikkaa suklaalevy rouheeksi. Vaahdota voi ja sokeri, ja lisaa munat yksitellen. Yhdista kuivat aineet keskenaan ja lisaa taikinaan kerman kanssa. Lisaa lopuksi suklaarouhe, sekoita hyvin.

Laita jokaiseen muffinsivuokaan lusikallinen taikinaa, lusikallinen vadelmamarmeladia tai dulce de lechea ja peita taikinalla.

Paista n.225 asteessa 15 min.

* Dulce de leche on etela-amerikkalainen, erityisesti Argentiinassa suosittu kinuskin tapainen herkku. Se valmistetaan lahinna maidosta ja sokerista, vaihtoehtoja on monia. Ainakin taalla Argentiinassa dulce de lechea kaytetaan kaikkeen mahdolliseen; paahtoleivan paalle, piirakoiden ja leivosten taytteeksi, kastikkeena jaatelolle ja hedelmille, sellaisenaan (monesta varmasti allottavaa, mutta se vain on niin hyvaa)... Ja paras jatskimaku on tietysti on dulce de leche :).

1671898.jpg