Tai Suomessa kylmeneviin syysiltoihin! Olen jo pitkaan halunnut kokeilla Suomesta tuomaani cacao&chili-mausteseosta ja kun eilen piti jotain illallista saada aikaiseksi, paadyin tallaiseen lihapataan joka oli muuten aivan alyttoman hyvaa. Ohje on omasta paasta, joten mitat ovat vain suuntaanayttavia..

1833547.jpg

Tein taas superison annoksen, loput menee pakastimeen...

  • 700 g naudanlihaa
  • oljya
  • 1 sipuli
  • 4 porkkanaa
  • 6 herkkusienta
  • n.1 1/2 dl tomaattikastiketta
  • 1 lihaliemikuutio
  • n.1 dl vetta
  • cacao&chili-mausteseosta (santa maria), suolaa, mustapippuria, timjamia yms mausteita
  • n.1 dl kermaa 0 %
  • tuoretta persiljaa
  • 1 rkl maizenaa + vetta

Kuutioi liha ja sipuli. Leikkaa porkkana suupaloiksi ja herkkusienet neljaan osaan. Ruskista lihapalat ja sipuli pienessa oljymaarassa. Lisaa lihaliemikuutio, hieman vetta seka porkkanat ja herkkusienet. Lisaa tomaattikastike ja mausta. Anna hautua kannen alla n.15 min. Sekoita maizena veteen ja kaada seos ohuena nauhana pataan. Sekoita hyvin. Lisaa kerma ja ripottele pinnalle viela tuoretta persiljaa. (Kerman olisi melkein voinut jattaa poiskin..)

Itse tarjosin tata pataa keitettyjen perunoiden kanssa.