Lihapullat n.40 kpl

  • n.500 g jauhelihaa
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 dl kermaa (itse kaytan aina kevytkermoja)
  • 1 muna
  • 1 sipuli
  • mausteita: suola, mustapippuri, valkopippuri, oregano, kumina, paprika, persilja, timjami, chili yms

Turvota korppujauhoja kermassa noin.5-10 min. Lisaa joukkoon jauheliha, kuutioitu ja kuullotettu sipuli, muna ja mausteet. Pyorita taikinasta haluamasi kokoisia pallukoita ja ne paista ne ruskeiksi pannulla tai uunissa.

Lisaa lihapullat esim.tomaattikastikkeen sekaan.

Kermaperunat

  • n.1 kg perunoita
  • n.2 dl kermaa
  • suolaa, mustapippuria
  • juustoraastetta

Pese ja kuori perunat. Viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi ja laita ne isoon kulhoon. Lisaa joukkoon kerma, mausteet ja juustoraaste. Sekoita hyvin. Kaada seos uunivuokaan, lisaa pinnalle viela hieman juustoraastetta ja paista uunissa, kunnes perunat ovat kypsia.

Valitettavasti kuva ei ole kovin hieno..

1438467.jpg