Monessa blogissa on tehty erilaisia Baileys-kakkuja, ja koska tanaan yhdella opiskelukavereistani on synttarit, paatinpa tehda tata Baileys-juustokakkua.

1603468.jpg

Pohja:

  • 50 g voita
  • 10 digestive-keksia (kaytin samantapaisia)
  • pari lusikallista sokeria

Sulata voi ja sekoita siihen murskatut keksit ja sokeri. Painele seos voideltuun irtopohjavuokaan ja asettele jaakaappiin.

Tayte:

  • 1 dl Baileysia
  • 400 g mascarponea
  • 2 dl kuohukermaa pehmeaksi vaahdotettuna
  • 160 g tomusokeria
  • 1 vaniljatangon siemenet (laitoin vaniljaesanssia)
  • 3 liivatelehtea (kaytin jauhetta)

Liuota liivatelehdet ja liuota ne viela kuumaan Baileysiin. Hammenna muihin aineisiin ja painele pohjan paalle. Hyydyttele jaakaapissa mieluiten yon yli.

Valmiina en kakkua ole viela maistanut, mutta tykastyin siihen jo tekovaiheessa. Taytetta aion kayttaa ihan vain moussenakin; taytan natit kulhot seoksella ja herkuttelen :).

Tuon valmiin kakun paalle voisi ripotella viela vahan kaakaojauhetta, ja tehda vaikka jonkun kuvion.