1649567.jpg

Joku voisi sanoa, etta onpa ruokamme yksitoikkoista. Taalla sattuu olemaan pitka viikonloppu (maanantai on pyhapaiva), jolloin normaalisti reissaamme jonnekin. Tana viikonloppuna paatimme kuitenkin pysya kotona ja omistautua kodin sisustamiseen ja tietysti flunssasta parenemiseen. Koko paivan siivoamisen ja jarjestelemisen jalkeen paatimme herkutella poikaystavani toiveesta perjantain tapaan lihalla ja perunoilla.

Talla kertaa liha kypsyi uunissa, kaytossa oli colita de cuadril eli kuvassa numerolla 4 nakyva lihapala.

cortes de carne vacuna1

Itseni teki koko paivan mieli syoda kunnon vihreaa salaattia, mutta ruokakaupasta ei loytynyt yhtakaan raikasta salaatinlehtea tai punaista tomaattia (taalla niin voi kayda), joten salaatti jai tekematta.. Lohdutin itseani paprikalla, sipulilla ja herkkusienilla, jotka paistoin lihan mukana uunissa.

Tamankin aterian nautimme paikallisen punaviinin kanssa.

Tahan ateriaan kaytin:

  • 700 g colita de cuadril (kahdelle hengelle tietysti paljon, mutta loput syomme seuraavina paivina)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • vanhanajan sinappia
  • kuivattua persiljaa ja timjamia
  • 3 pienta perunaa
  • 1/2 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 4 herkkusienta
  • oliivioljya

Kuori ja viipaloi perunat. Aseta ne uunivuokaan ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele paalle hieman oliivioljya. Poista lihasta ylimaarainen rasva ja mausta se suolalla, mustapippurilla, timjamilla, persiljalla ja sinapilla. Asettele se uunivuokaan ja lisaa ymparille viipaloitu paprika, neljaan osaan leikatut herkkusienet seka sipuli. Lorauta paalle oliivioljya. Paista perunat ja liha kasviksineen kypsaksi uunissa. Jos lihavuoka vaatii nestetta, kaada vuokaan hieman vetta tai lihalienta, tai vaikka punaviinia.