Naita minimurekkeita teki kerran aitini, ohjetta en tosin muista, tama on sekoitus erilaisista lihapulla- ja murekeohjeista. Murekkeiden paalle tulisi suolakurkkujen lisaksi viela paprikaviipaleet, mutta ostamani paprika katosi jotenkin mystisesti kotimatkalla.. Vaikka en ole mikaan suuri suolakurkkujen ystava, tassa ohjeessa ne toimii! 

1569817.jpg

N. 15 kpl:

  • n.500 g jauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • n. 1 dl kermaa (kaytin 0 %)
  • 1 sipuli
  • 1 pss (11 g) tomaattikeittoaineksia (muutkin kay)
  • 1 muna
  • suolaa, mustapippuria, oreganoa, yms mausteita
  • pari rkl ketsuppia
  • 3 suolakurkkua
  • punainen paprika

Anna korppujauhojen turvota kermassa noin 10 min. Kuutioi ja kuullota silla aikaa sipuli. Lisaa korppujauhoihin jauheliha, sipuli, tomaattikeitto, muna, mausteet ja ketsuppi. Sekoita hyvin.

Muotoile taikinasta pikkumurekkeita ja asettele jokaisen murekkeen paalle pari siivua suolakurkkua ja paprikaa. Paista uunissa kypsiksi.

Nama murekkeet tarjosin salaatin kanssa, jossa aineksina salaatinlehtia, tomaattia, herkkusienia, oliivioljya, balsamicoa seka hipaus suolaa.