Uuups, onpas tullut pitka blogitauko. Kotona olen ollut jo yli viikon, mutta taalla on ollut kaikenlaista puuhaa ja kolmen viikon reissun jalkeen on tullut myos kylailtya aika lailla tuttuja tapaamassa. Keittiossa en ole siis pyorinyt juuri laisinkaan! Namakin kaksi wokkia ovat Suomessa tehtyja. Molemmat ovat eraasta Singaporesta tuodusta wokkikirjasta.

Korianterilihaa

1822788.jpg

4 hengelle: (vapaa kaannos)

  • 500 g jotain lihaa ohuina suikaleina
  • 4 valkosipulin kyntta silputtuna
  • 1 rkl tuoretta inkivaaria silputtuna
  • 1/2 kuppi tuoretta korianteria + 1/2 kuppi loppuvaiheeseen
  • 1/4 kuppi oljya + ekstraa paistamiseen
  • 2 punasipulia ohuina suikaleina
  • 1/2 punainen capsicum ohuina suikaleina
  • 1/2 vihrea capsicum ohuina suikaleina (tai tavallista paprikaa ohuina suikaleina)
  • 1 rkl limemehua

Laita lihasuikaleet kulhoon ja lisaa valkosipuli, inkivaari, korianteri ja oljy. Sekoita hyvin ja anna lihojen marinoitua jaakaapissa 1-2 tuntia. Kuumenna wokki ja paista lihasuikaleet kolmessa osassa. Ota lihat pois wokista ja pida se kuumana. Lorauta pannuun tilkka oljya, kuullota punasipulit ja lisaa capsicumit ja paista kunnes capsicumit hieman pehmenevat. Laita lihasuikaleet takaisin wokkiin, samoin kuin limemehy ja ekstrakorianteri. Mausta suolalla ja pippurilla, jos tarvis.

 

Tuoretta tonnikalaa ja papuja

1822790.jpg

4 hengelle:

  • 300 g pienia vihreita papuja
  • 2 rkl oljya
  • 600 g tuoretta tonnikalaa kuutioituna
  • 250 g pienia kirsikkatomaatteja
  • 16 mustaa oliivia
  • 2-3 rkl limemehua
  • 2 valkosipulin kyntta silputtuna
  • 8 anjovisfiletta huuhdeltuina, kuivattuna ja pieniksi pilkottuna (jatimme pois)
  • 1/4 kuppi tuoreita basilikanlehtia
  • oma lisa: fetaa

Keita papuja hetki, jotta ne pehmenevat ja laita ne odottamaan kylmaan veteen (nain niissa pysyy vari paremmin). Kuumenna wokki, lisaa oljy ja paista tonnikalapaloja noin 5 min, kunnes palat ovat kypsia ulkopuolelta, mutta sisalta viela hieman vaaleanpunaisia. Lisaa kirsikkatomaatit, oliivit ja pavut, ja sekoita hetki. Lisaa limemehu, valkosipuli ja anjovisfileet (ja feta). Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile laittamalla pinnalle tuoreita basilikanlehtia.