Tämän ohjeen olen ottanut Kotilieden suuresta keittokirjasta. Tällä kertaa vaihdoin täytettä hiukan, mutta laitan tähän ensimmäiseksi nyt alkuperäisen ohjeen (4 annosta pääruoaksi, 8 alkuruoaksi).

4 keskikokoista punaista paprikaa

8 kirsikkatomaattia

8 basilikanlehteä

2 dl jasmiiniriisiä

100 g fetaa

10 oliivia

oreganoa

Keitä riisit kypsäksi ohjeen mukaan.

Halkaise paprikat pitkittäin, jätä kannat paikoilleen, poista siemenet. Pane jokaisen puolikkaan pohjalle 1-2 basilikanlehteä ja halkaistu kirsikkatomaatti. Valuta päälle öljyä fetapakkauksesta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 min.

Jaa riisi, oliivit ja fetakuutiot paprikoihin, valuta päälle mausteöljy. Rouhaise pinnalle pippuria ja lisää vähän oreganoa. Kuumenna paprikoita edelleen noin 10 min. Tarjoile esim. vaalean leivän ja tsatsikin kanssa.

1215283.jpg

Itse täytin paprikat tällä kertaa jasmiiniriiisillä sekä paistetuilla herkkusienillä ja salottisipuleilla. Päälle raastoin parmesaania, oreganoa ja reilusti mustapippuria.

Näitä paprikoita käytän usein lisäkkeinä, tällä kertaa kanan kanssa. Ateria näyttää kuvassa aika kuivalta ja harmaalta, mutta lautasen voi koristella vaikkapa muutamalla salaatinlehdellä. Omasta jääkaapista ei tuona päivänä löytynyt mitään.. Mutta maku oli kuitenkin hyvä!