Monessa blogissa on tehty tata ihanaa herkkua (esim. Hellapoliisi) ja tanaan kokeilin sita itsekin, tosin reseptia muokaten. Taalla kondensoitua maitoa loytyy joka kaupasta, mutta koska paikallinen dulce de leche ajaa saman asian, paatin laittaa taytteeksi sita. Nain valtyin kondensoidun maidon 3 h prosessilta seka sen "rajahdysmahdollisuudesta". Viela en ole piirakkaa maistanut, mutta eipa se voi kovin pahaa olla! :)

1705885.jpg

Tahan banoffeeseen kaytin:

Pohja:

  • n.200 g kaurakekseja
  • 70 g voita

Murusta keksit ja sekoita ne pehmennettyyn voihin. Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Tayte:

  • n.400 g dulce de lechea + tilkka kermaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl sokeria
  • vaniljaesanssia
  • 1 1/2 banaani
  • kaakaojauhetta ja tomusokeria koristeluun
  • sitruunanmehua

Laita dulce de leche ja kermatilkka kattilaan ja lammita hetki, jotta dulce de leche sulaa hieman. Nain sita on helpompi kasitella. Levita dulce de leche vuokaan. Viipaloi paalle banaanit (tassa vaiheessa ripottelin paalle hieman sitruunamehua, jotta banaanit eivat ruskistu). Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljaesanssilla. Levita kermavaahto dulce de lechen ja banaanien paalle. Lopuksi koristele kermapaallys tomusokerilla ja kaakaojauheella (tuo vaihe puuttuu kuvasta, teen sen vasta juuri ennen tarjoilua).

EDIT: Banoffee on syoty... Tuli ihan ahky olo. Mutta oli aivan alyttoman hyvaa, kaikki tykkasivat! Suosittelen lampimasti!