Eilen tuli poikaystavan pomo vaimoineen kylaan, ja halusin kokata jotain muuta kuin peruslihaa. Aitini antoi minulle viime kesana Vii Voanin (Hakaniemessa, Helsingissa) valmiita satay-marinadi/kastikepusseja, joita paatin kokeilla nyt ensimmaisen kerran. Ensin vahan pelotti, etta mita jos menevat pieleen ja on pomo kyseessa, mutta lopputuloksesta tykkasivat kaikki. Jos joku haluaa tehda marinadit yms itse, ainakin Hannan sopasta loytyy satay-ohje. Mina aion joku paiva kokeilla, mutta nama pussit ovat hyvia vaihtoehtoja kiireen tai laiskuuden yllattaessa.

1704228.jpg

1704232.jpg

Paketti sisaltaa A -ja B-osan. A osa on marinadi, joka sekoitetaan pieneen maaraan vetta ja kaadetaan lihapalojen paalle (tein kanasta ja naudan sisafileesta). Lihat saavat maustua 2-3 h jaakaapissa, jonka jalkeen ne pujotetaan vartaisiin (varrastikut on hyva uittaa vedessa ennen kayttoa) ja mieluiten grillataan kypsiksi. Taalla on talvi, joten tein ne tavallisessa uunissa (grillivastus olisi hyva), ja niinkin niista tuli hyvia. Lopuksi pienessa kattilassa lammitetaan pussi B veden tai kookosmaidon ja oliivioljyn kanssa.

Tarjosin nama vartaat jasmiiniriisin ja vihrean salaatin kanssa. Ruokajuomana nautimme mm.kuohuviinia ja jalkkarina oli vieraiden tuomaa suklaamoussekakkua. Oli oikein onnistunut ilta.