Liha ja perunat ovat poikaystavani lempiruokaa, perusargentiinalainen kun on.. Han ei kyllasty niihin ikina! Toisin on esim. munakoison kanssa. Taannoisen munakoisopaistoksen jalkeen han sanoi olevansa kyllastynyt munakoisoihin, ja kyseinen pata jaikin minun syotavaksi... Koska molemmat olemme olleet kipeina ja toinen osapuoli tanaan kovin huonotuulinen, paistoin illalliseksi hyvat pihvit seka uuniperunoita mielta piristamaan. Ruokajuomana nautimme hyvaa Trumpeter-punaviinia. Sita ei taida Alkosta loytya, mutta lampimasti suosittelen muita argentiinalaisia viineja!!!

1643369.jpg

Tiedan, ateria ei ole kovin ravintokolmioiden suosituksen mukainen, mutta en viitsinyt kipeana lahtea kauppaan, eika poikaystavani olisi "rehuihin" varmasti koskenutkaan.

Kaytin:

  • 2 bife de chorizoa (en loytanyt sopivaa suomennosta, mutta jonkinlainen kylkipala on kai kyseessa, taalla tykataan eri lihapaloista kuin Suomesta joten voi olla ettei tata lihatiskilta loydy, en tieda)
  • 2 isoa perunaa
  • oliivioljya
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 sipuli

Kuori ja viipaloi perunat. Asettele ne uunivuokaan ja lorauta paalle hieman oliivioljya seka suolaa ja mustapippuria. Lisaa myos neljaan osaan leikattu sipuli. Laita vuoka uuniin noin puoleksi tunniksi tai kunnes perunat ovat kypsia. Samalla aikaa irroita nakyvin rasva pois pihveista ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista ne parrillapannulla, kunnes kypsyys on sopiva. Taalla pain pihveja kaannetaan vain kerran. Ensimmainen puoli paistetaan todella hyvin, sitten vain kaannetaan puolta kerran, annetaan olla pari minuuttia ja valmis. Yleensa poikaystavani paistaa pihvit, mutta talla kertaa homman hoidin mina. Hyvia olivat silti! 

Argentiinassa pihvit ja ylipaatansa liha nautitaan yleensa ihan vain suolalla ja pippurilla maustettuna. Monille on varmasti tuttu "chimichurri"-kastike, mutta itse en ole kyseiseen kastikkeeseen tormannyt kenenkaan tuttuni ruokapoydassa naiden vuosien aikana. Poikaystavani mukaan sisamaassa sita ehka kaytetaan enemman, ja tietysti joka paikasta loytyy loytyy muutama superkuluttaja.