Pitkasta aikaa tein wokkiruokaa. Buenos Airesissa on hyva Chinatown, mista loytyy kaiken maailman ihanuuksia. Sielta tulee kannettua kastikkeita, nuudeleita, mausteita, yms vuoden mittaan aika lailla. Chinatown on myos hyva lounaspaikka. Kolmella eurolla saa syotya aivan jumalattoman kokoisia annoksia :).

1642001.jpg

Tahan nakkiwokkiin kaytin (2-3 hengelle):

  • 4 nakkia
  • herkkusienia
  • kevatsipulia
  • 1 rkl sweet chili saucea
  • 1 valkosipulin kynsi
  • inkivaaria (tuoreena tai jauheena)
  • seesaminsiemenia
  • pastaa (kaytin paprikanmakuista)
  • soijakastiketta
  • seesamioljya
  • oljya

Paahda seesaminsiemenet puhtaalla pannulla. Keita pasta. Pilko nakit, viipaloi herkkusienet ja kevatsipuli. Murskaa valkosipuli. Laita kuumalle wokille tilkka oljya, murskattu valkosipulinkynsi, sweet chili sauce ja inkivaarijauhe. Anna kypsya. Lisaa nakit. Sekoittele jonkun aikaa ja lisaa herkkusienet ja kevatsipuli. Mausta soijakastikkeella. Lisaa pasta seka osa paahdetuista seesaminsiemenista, sekoita. Lopuksi ripauta paalle pari tippaa seesamioljya. Tarjoile heti ja ripottele paalle viela seesaminsiemenia.

Nakit eivat ehka ole se wokin tunnetuin aines, mutta sopivat siihen mainiosti! Ainakin paremman puutteessa..